JADŁOSPIS

Jadłospis na dzień:
23.11.2020 – 27.11.2020

ALERGENY:

1- gluten, 2-mleko, 3-jaja, 4-ryby, 6-seler, 7-gorczyca, 8-nasiona sezamu, 9-skorupiaki, 10-orzechy, 11-dwutlenek siarki, 12-łubiny, 13-orzeszki ziemne, 14-mięczaki.

Dyrekcja Przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie

 

Poniedziałek

Śniadanie

Bułka pszenna z masłem z mleka Indyk z pasieki, ogórek świeży, sałata masłowa, herbata z cytryną, winogrono

Obiad

Zupa krupnik z kaszą jęczmienna na wywarze drobiowo-warzywnym (zawiera seler), Makaron pszenny z musem truskawkowym i bitą śmietaną, herbata koperkowa

Podwieczorek

Baton crunchy orzech-migdał
Wtorek

Śniadanie

Bułka pszenna z masłem (z mleka), miód wielokwiatowy, płatki owsiane na mleku, herbata, banan

Obiad

Zupa grysikowa na wywarze drobiowo-warzywnym(zawiera mleko, seler), Kotlety mielone (zawiera jaja, pszenice)panierowane z ziemniakami ,mizeria z ogórka świeżego , kompot wieloowocowy

Podwieczorek

Ciasto kakaowe wypiekane na miejscu
Środa

Śniadanie

Bułka pszenna z masłem( z mleka), szynka sołtysówka, pieczywo chrupkie oliwkowe, ogórek zielony, papryka czerwona herbata z cytryną

Obiad

Zupa krem z cukinii zielonej na wywarze drobiowo- warzywnym (zawiera mleko, seler), Filet z indyka duszony w rękawie, ziemniaki, warzywa gotowane, sok naturalny jabłkowo-marchwiowy

Podwieczorek

Bakuś serek puszysty
Czwartek

Śniadanie

Bułka pszenna z masłem z mleka, pieczywo chrupkie razowe, twarożek , ser żółty ,kakao/herbata, gruszka

Obiad

Zupa kapuśniaczek na żeberkach z ziemniakami(zawiera seler), Pulpety wieprzowo-drobiowe w sosie koperkowym z kaszą jaglana,(zawiera mleko, jaja, pszenicę) marchew mini, herbata

Podwieczorek

Pałeczki kukurydziane
Piątek

Śniadanie

Bułka pszenna z masłem z( mleka), szynka z piersi indyka, pomidor, papryka, herbata,

Obiad

Zupa wielowarzywna (zawiera mleko, seler) na wywarze drobiowym, Paluszki rybne panierowane, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, herbata owoce sadu

Podwieczorek

Jabłko, baton grzesiek